Februarie 2018

Scroll
Comunicat de presă
      Prefectul județului Sibiu a avut, astăzi, o întâlnire de lucru cu directorii SC Apă-Canal SA, Transelectrica – Sucursala de Transport Sibiu și Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA.
      Pe agenda discuțiilor s-au aflat trei subiecte extrem de importante pentru județul Sibiu:
 1. Organizarea Consiliului European Informal – summit-ul șefilor de stat sau de guvern programat să se desfășoare în 9 mai 2019, în municipiul Sibiu. Prefectul Adela Muntean a dorit să se asigure că, în perioada respectivă, nu vor exista șantiere deschise pe principalele artere rutiere incluse în traseul oficialilor prezenți la summit.
 2. Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru localitățile Avrig, Mârșa, Săcădate și Glâmboaca. În urma discuțiilor inițiate de prefectul Adela Muntean, Transelectrica va veni în sprijinul SC Apă-Canal SA, prin emiterea avizului de amplasament. Proiectul, în valoare de 214 milioane de euro, cuprinde localități din județele Sibiu și Brașov.
 3. Protejarea stațiilor de transformare care asigură distribuția energiei electrice în municipiul Sibiu. Pentru a evita întreruperile majore ale furnizării energiei electrice, directorii Transelectrica – Sucursala de Transport Sibiu și Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud au luat o decizie comună: vor lega stația Cisnădie de stația Dumbrava, printr-o linie electrică aeriană. Astfel, se va realiza, „închiderea buclei” din jurul municipiului Sibiu. Proiectul va fi finalizat în acest an.
Biroul de presă
Stacks Image 4217
Stacks Image 4220
Stacks Image 4224
Stacks Image 4227
sentiment_very_satisfied
februarie 2018

Bilanțul Instituției Prefectului – Județul Sibiu pe 2017

1 februarie 2018
      Prefectul Adela Muntean a prezentat, astăzi, sinteza activității derulate de Instituția Prefectului – Județul Sibiu în anul 2017. La ședința de bilanț au fost invitați și șefii instituțiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.
      Raportul de activitate va fi publicat pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Sibiu.
Biroul de presă
Stacks Image 4195
Stacks Image 4198
Stacks Image 4202
Stacks Image 4205
sentiment_very_satisfied
1 februarie 2018

IANUARIE 2018

Scroll

Colegiul Prefectural și-a stabilit programul pe 2018

31 ianuarie 2018
      Colegiul Prefectural al Județului Sibiu a aprobat, astăzi, Programul orientativ de activitate al Colegiului Prefectural pe anul 2018.
      În ședința prezidată de prefectul Adela Muntean, a fost prezentat și raportul de activitate a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pe anul 2017.
      Reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu a vorbit despre “Sezonul gripal 2017–2018: actualități, provocări, direcții de acțiune”. Gripa, infecțiile acute respiratorii și pneumoniile reprezintă o prioritate de sezon pentru sănătatea publică din județul Sibiu.


Biroul de presă
Stacks Image 3903
Stacks Image 3906
Stacks Image 3909
sentiment_very_satisfied
31 Ianuarie 2018

Militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, felicitați de prefectul județului

31 ianuarie 2018
      Prefectul Adela Muntean a participat, astăzi, la bilanțul activității Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu din anul 2017.
      Apreciind profesionalismul cu care militarii ISU au intervenit în toate situațiile de urgență, prefectul județului a subliniat colaborarea foarte bună pe care a avut-o cu inspectorul-șef Cosmin Balcu, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
      „Vreau să remarc preocuparea conducerii ISU Sibiu pentru prevenție și educarea populației - în mod special a elevilor - , pentru a ști să se protejeze în caz de cutremur sau alte calamități. În numele Instituţiei Prefectului, vă mulţumesc pentru operativitatea cu care aţi intervenit pentru salvarea şi protejarea persoanelor aflate în situaţii de urgenţă, precum şi a bunurilor periclitate de incendii şi calamităţi naturale. Vă felicit pentru efortul depus în anul 2017 şi pentru modul în care v-aţi făcut datoria faţă de cetăţenii judeţului Sibiu! Vă doresc un an bun, fără situații de urgență majore”, a spus prefectul Adela Muntean, în alocuțiunea adresată militarilor ISU Sibiu.

Biroul de presă
Stacks Image 3922
Stacks Image 3925
Stacks Image 3929
Stacks Image 3932
sentiment_very_satisfied
31 Ianuarie 2018

Prefectul apreciază activitatea polițiștilor

26 ianuarie 2018
      Prefectul Adela Muntean a participat, astăzi, la evaluarea activității Inspectoratului de Poliție al Judeţului Sibiu în anul 2017, prezentată de inspectorul șef Tiberiu Ivancea.
      „Momentul bilanțului este o zi importantă pentru dumneavoastră, lucrătorii Inspectoratului de Poliție, dar și pentru cetățenii județului Sibiu, în slujba cărora ne aflăm cu toții. Vă felicit pentru rezultatele bune din 2017, pentru obținerea cărora ați depus eforturi susținute. Apreciez profesionalismul cu care vă faceți datoria, în condițiile în care societatea de astăzi se confruntă cu noi și multiple provocări. Am convingerea că și în 2018 veți fi o echipă unită și activă, care va veghea la apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, la prevenirea și descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii și liniștii publice. Vă mulțumesc și vă doresc mult succes!,” a transmis prefectul Adela Muntean.

Biroul de presă
Stacks Image 3946
Stacks Image 3949
sentiment_very_satisfied
26 Ianuarie 2018

Comunicat de presă

26 ianuarie 2018
      Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Sibiu s-a întrunit, astăzi, pentru a discuta despre Serviciile sociale publice pentru persoanele vârstnice furnizate în municipiul Sibiu.
     La invitația subprefectului Horațiu Marin, reprezentantul Serviciului Public de Asistență Socială Sibiu a prezentat tipurile de servicii sociale acordate: îngrijirea temporară sau permanentă la domiciliu; îngrijirea temporară sau permanentă într-un cămin pentru persoane vârstnice; îngrijirea în centre de zi, cluburi pentru vârstnici, case de îngrijire temporară, apartamente și locuințe sociale, Adăpostul de noapte și altele. Toate aceste servicii se realizează doar cu consimțământul beneficiarilor. Persoanele vârstnice pot beneficia și de mese la Cantina Municipiului.
     Pentru sesizarea unor cazuri de persoane vârstnice aflate în nevoie, se poate apela la Serviciul Public de Asistență Socială Sibiu, Bulevardul Victoriei nr. 1-3, camera P28, telefon 0269.208961, e-mail: ciad@sibiu.ro.


Biroul de presă
Stacks Image 3963
Stacks Image 3966
sentiment_very_satisfied
26 Ianuarie 2018

Comunicat de presă

22 ianuarie 2018
      Comisia de Dialog Social a Județului Sibiu, întrunită, astăzi, în ședință ordinară, a dezbătut Proiectul de modificare a Legii nr. 62/2011 și Proiectul de act normativ referitor la HG 1260/2011 privind redefinirea sectoarelor de activitate din economia națională pentru care se pot negocia și încheia contracte colective de muncă. Ambele proiecte sunt propuse de Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, în urma discuțiilor purtate cu partenerii sociali.
      Reprezentanții confederațiilor sindicale și-au exprimat dezacordul față de primul proiect, susținând varianta revenirii la vechea lege a sindicatelor. Subprefectul Horațiu Marin i-a asigurat că punctual lor de vedere va fi transmis Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social.

Biroul de presă
Stacks Image 3980
Stacks Image 3983
sentiment_very_satisfied
22 Ianuarie 2018

Bilanț onorant pentru jandarmii sibieni

22 ianuarie 2018
      Prefectul Adela Muntean și subprefectul Horațiu Marin au participat, astăzi la prezentarea bilanțului activității Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu General de Brigadă “Mihail Rasty” pe anul 2017.
      Adela Muntean a felicitat întregul corp al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu, pentru profesionalismul şi dedicaţia cu care îşi face, zi de zi, datoria faţă de cetăţenii judeţului Sibiu. „Vă mulţumesc pentru eforturile depuse pentru apărarea ordinii şi liniştii publice, a proprietăţii publice şi private, pentru protecţia instituţiilor statului. În această perioadă, jandarmii sunt implicați activ în prevenirea și gestionarea situaţiilor de urgenţă determinate de ninsorile abundente şi temperaturile scăzute. Ca președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, evaluez drept foarte bună colaborarea pe care domnul inspector-șef Costel Dogaru o are cu ceilalți membri ai Comitetului și, bineînțeles, cu Instituția Prefectului – Județul Sibiu. Apreciez ca foarte bună activitatea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sibiu în 2017 și vă felicit pentru profesionalismul cu care v-aţi îndeplinit întotdeauna misiunile, în interesul şi în sprijinul cetăţenilor, al comunităţii şi al instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii. Vă doresc multă sănătate şi succes în 2018!”, a transmis Adela Muntean.
     
Biroul de presă
sentiment_very_satisfied
22 Ianuarie 2018

Prefectul și subprefectul au dansat Hora Unirii

22 ianuarie 2018
      Prefectul Adela Muntean și subprefectul Horațiu Marin au dansat, astăzi, Hora Unirii, împreună cu reprezentanți ai autorităților publice locale, militari ai Garnizoanei Sibiu și cetățeni ai municipiului.
      Evenimentul organizat cu prilejul sărbătoririi a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române – Moldova şi Ţara Românească – a cuprins și o expoziție fotodocumentară, expoziție de carte și un simpozion dedicat Zilei Unirii.
      “Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 a reprezentat primul pas pe calea înfăptuirii statului naţional român unitar. A fost realizată de generaţia de intelectuali patrioţi care a luptat pe baricadele revoluţiilor de la 1848 din Europa. Pe lângă ideile lor de unitate, libertate și fraternitate, marii unionişti Mihail Kogălniceanu, I.C. Brătianu, Alexandru Ioan Cuza, Vasile Alecsandri, Costache Negri au avut şi intuiţia diplomatică de a alege momentul cel mai bun pentru proclamarea Unirii Principatelor Române. Au fost politicieni remarcabili, devotați poporului român și au rămas în conștiința națională drept mari bărbați de stat ai națiunii române. Ne onorăm, astăzi, înaintaşii, ne cinstim eroii şi păstrăm vie memoria celor care au adus glorie, pace şi unitate poporului român” a subliniat Adela Muntean, prefectul județului Sibiu, în alocuțiunea rostită în deschiderea simpozionului dedicat Zilei Unirii.
      Biroul de presă
Stacks Image 4007
Stacks Image 4010
Stacks Image 4014
Stacks Image 4017
sentiment_very_satisfied
22 Ianuarie 2018

Comunicat de presă

19 ianuarie 2018
      Ținând cont de prognoza meteorologilor pentru acest week-end, care anunță precipitații mixte - ploaie, lapoviță și ninsoare - și temperaturi care favorizează producerea de polei și gheață pe șosele, prefectul Adela Muntean le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum și să circule cu mașinile echipate pentru condiții de iarnă.
      „Chiar dacă județul nostru nu se află sub nicio atenționare meteorologică, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se află în alertă permanentă, gata să intervină la orice oră, pentru protejarea cetățenilor și asigurarea unor condiții bune de circulație pe drumurile naționale, autostrada A1 și drumurile județene”, a subliniat prefectul Adela Muntean.


Biroul de presă

sentiment_very_satisfied
19 Ianuarie 2018

Prefectul a dispus măsuri speciale, pentru Codul Portocaliu

18 ianuarie 2018
      Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, astăzi, la ora 09,15, la Instituția Prefectului – Județul Sibiu, pentru videoconferința cu premierul interimar al României, Mihai Fifor, și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pe tema gestionării problemelor provocate de fenomenele meteorologice extreme.
Prefectul Adela Muntean a prezentat situația din județul Sibiu, înregistrată la ora 9,30, precum și modul în care au intervenit echipajele de poliție, jandarmi și ISU imediat ce a fost instituit codul portocaliu.
      Pentru deszăpezirea căilor rutiere, s-a acționat cu toate utilajele existente în dotare, astfel: Secția Autostrăzi – 26 de utilaje, pe 75 de kilometri (859 tone de sare, 8 t clorură de calciu, 2 t Atica); Secția Drumuri Naționale – 63 de utilaje, pe 237 km (375 t sare, 2 t clorură de calciu); SC Drumuri și Poduri SA – 62 de utilaje, pe 950 km de drumuri județene (900 t de amestec de sare și nisip).
      Din cauza vântului puternic și a căderii de copaci, s-au înregistrat întreruperi ale alimentării cu energie electrică în mai multe localități din județ. Cele zece echipe de intervenție ale Electrica au remediat o mare parte a defecțiunilor, astfel încât, la ora 9,30 mai erau 2.500 de utilizatori nealimentați cu energie electrică, din 14 localități rurale. La ora 12,53, toți consumatorii au fost realimentați cu curent electric.
      Niciun tronson de drum nu a fost închis circulației rutiere deoarece situația meteo nu a impus-o.
      Telecabina care face legătura între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac nu funcționează astăzi, fiind oprită din cauza viscolului. Turiștii cazați la Bâlea Lac se află în siguranță, situația fiind monitorizată de Inspectoratul Județean de Jandarmi și Serviciul Salvamont Sibiu.
      Trei școli gimnaziale din județ au fost închise astăzi – Bruiu, Porumbacu de Sus și Arpașu de Jos, din cauza întreruperii furnizării energiei electrice. Echipele de intervenție lucrează la remedierea defecțiunilor. Cursurile vor fi reluate mâine, 19 ianuarie. Probleme cu transportul elevilor au fost semnalate pe rutele Armeni – Alămor și Petiș - Șeica Mare, însă echipajele ISU și SC Drumuri și Poduri au degajat drumul, astfel că cei șase copii au fost transportați la Școala Gimnazială Loamneș, respectiv Școala Gimnazială Șeica Mare.
      După videoconferință, prefectul Adela Muntean a făcut evaluarea tuturor măsurilor întreprinse de instituțiile membre ale CJSU Sibiu. „Rămânem, cu toții, în dispozitiv, până la ridicarea avertizării meteo cod portocaliu și a atenționării cod galben. La Instituția Prefectului este asigurată permanența, la fel ca la primăriile din localitățile aflate sub cod portocaliu. Urmează să ne pregătim pentru perioada de week-end, când se preconizează plo, vânt puternic și polei”,
Tot astăzi, prefectul Adela Muntean i-a solicitat directorului Aeroportului Internațional Sibiu să-i prezinte, până la ora 14,00, un raport scris cu privire la motivele anulării curselor Sibiu – München (ora 18,25), și München – Sibiu (ora 00,55), de ieri, 17 ianuarie.
      În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Adela Muntean le-a cerut membrilor CJSU să fie permanent în alertă și să-i comunice toate problemele care apar, la orice oră din zi și din noapte. Aceasta a precizat că va continua controalele periodice în unitățile administrativ-teritoriale ale județului, pentru a verifica dacă președinții comitetelor locale pentru situații de urgență întreprind măsurile specifice. „Nu uitați că menirea noastră este de a proteja cetățeanul și de a asigura funcționarea instituțiilor publice în condiții de securitate”, a subliniat prefectul Adela Muntean.
      Partea de sud a județului Sibiu se află sub avertizare meteo Cod Portocaliu până astăzi, la ora 20,00. În zonele de munte, viteza vântului la rafală depășește 80-90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.


Biroul de presă
Stacks Image 4040
sentiment_very_satisfied
18 Ianuarie 2018

Prefectul a dispus măsuri speciale, pentru Codul Portocaliu

17 ianuarie 2018
      Cu o oră înaintea intrării în vigoare a avertizării meteo Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol în sudul județului, prefectul Adela Muntean a convocat, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
      Având în vedere căderile masive de zăpadă din această după-amiază, prefectul a dispus măsuri imediate pentru degajarea drumurilor și prevenirea unor situații periculoase pentru cetățeni. Adela Muntean a cerut comitetelor locale pentru situații de urgență din zonele aflate sub cod portocaliu să instituie serviciul de permanență în primării. De asemenea, le-a solicitat directorilor Secției Autostrăzi, Secției Drumuri Naționale și societății Drumuri și Poduri să acționeze cu toate utilajele pentru deszăpezire.
      Serviciul Salvamont a fost atenționat cu privire la riscul de avalanșă din zona Bâlea, care a fost ridicat de la 3 la 4 (pe o scară de 1-5). Cei 10 turiști cazați la Hotelul de Gheață și cei patru de la cabana Bâlea Lac au fost sfătuiți să nu părăsească zona, chiar dacă telecabina funcționează. Jandarmii montani au raportat că stratul de zăpadă măsoară aici 125 de centimetri. “Facem apel la turiști și cetățeni să evite excursiile în acest areal pentru că există pericolul de a fi surprinși de avalanșe”, subliniază Adela Muntean.
      Prefectul județului le-a cerut furnizorilor de utilități să fie pregătiți cu echipe de intervenție, în cazul în care se vor produce avarii în rețea. Totodată, s-a impus supravegherea cursurilor de apă, pentru evitarea formării de zăpoare.
      Pe toată durata codului portocaliu, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu va acționa cu toate echipajele de îndrumare a circulației, iar în cazul în care situația meteo va impune restricționarea circulației auto, anumite sectoare de drum vor fi închise.
      Direcția de Sănătate Publică a Județului a transmis lista actualizată a femeilor însărcinate și a persoanelor dializate, pentru a putea interveni cu promptitudine în cazurile de urgență medicală.
      Prefectul județului a cerut conducerii Inspectoratului Școlar să aprobe suspendarea cursurilor în localitățile în care se solicită acest lucru, din cauza condițiilor meteo vitrege.
      În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Adela Muntean s-a deplasat, astăzi, în județ, pentru verificarea situației din teren. “În cursul zilei de mâine, vom face o evaluare a măsurilor îndeplinite de toți factorii implicați”, a precizat prefectul județului, subliniind că “este nevoie de o implicare mai eficientă a autorităților publice locale pentru deszăpezirea sectoarelor de drum care le intră în competență directă”.

Biroul de presă
sentiment_very_satisfied
17 Ianuarie 2018

Cod portocaliu de ninsori și viscol

17 ianuarie 2018
      Începând cu ora 18,00, sudul județului Sibiu va intra, astăzi, sub avertizare meteo Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, emisă de Administrația Națională de Meteorologie. Vântul va sufla puternic, troienind zăpada. Avertizarea este valabilă până joi, 18 ianuarie, ora 20,00. Restul județului se află sub atenționare Cod Galben.
      În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Adela Muntean le-a cerut membrilor CJSU vigilență și mobilizare maximă pentru a veni în sprijinul cetățenilor permanent pe perioada avertizării meteo.
      De asemenea, prefectul județului le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum și să circule cu mașinile echipate pentru condiții de iarnă.

Biroul de presă
sentiment_very_satisfied
17 Ianuarie 2018

„Întâlnirea cu Eminescu”

15 ianuarie 2018
      Subprefectul județului Sibiu a participat, astăzi, la "Întâlnirea cu Eminescu". În deschiderea ceremoniei de omagiere a poetului național, subprefectul Horațiu Marin a transmis următorul mesaj:
      “Sărbătorim, astăzi, Ziua Culturii Naţionale. Data de 15 ianuarie reprezintă un reper pentru literatura română, în urmă cu 168 de ani născându-se Mihai Eminescu, «Omul deplin al culturii Române».
      Poet de geniu, prozator și jurnalist politic extrem de acid, Eminescu a fost un mare naționalist, un patriot autentic, pentru care «Trăiască naţia!» era singurul salut.
      Vehement apărător al limbii române, al tradițiilor populare, al credinței strămoșești, Mihai Eminescu vedea în Biserica Ortodoxă «maica spi­rituală a neamului românesc, ca­re a născut unitatea limbei şi u­ni­tatea etnică a po­po­rului».
      Ne mândrim cu Mihai Eminescu - poetul nostru național și universal totodată – o adevărată conștiință a epocii sale, a cărui operă vizionară este mereu actuală.
      Dubla sărbătoare de astăzi are menirea de a reuni, spiritual, românii de pretutindeni, în jurul valorilor naţionale.
      «La mulți ani», de Ziua Culturii Naționale!”

Biroul de presă
Stacks Image 4074
Stacks Image 4077
sentiment_very_satisfied
15 Ianuarie 2018

Pregătirile pentru Summit-ul de la Sibiu în linie dreaptă

12 ianuarie 2018

Autoritățile naționale și locale s-au întâlnit astăzi, la Sibiu, pentru a discuta despre ultimele evoluții în procesul de pregătire al Summit-ului care va avea loc în anul 2019, când România va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Întâlnirea a fost un bun prilej pentru a clarifica o serie de aspecte organizatorice deja planificate în cadrul reuniunilor succesive care au avut loc cu regularitate în a doua parte a anului trecut.

Pe agenda discuțiilor s-a aflat planul organizatoric al Summit-ului care prevede printre altele găzduirea evenimentelor în sediul Primăriei Municipiului Sibiu și dispunerea logistică a infrastructurii în piețele centrale ale orașului.

La întâlnire au participat o delegație a Ministerului Afacerilor Externe, condusă de ministrul delegat al afacerilor europene, Victor Negrescu, un reprezentant al Administrației Prezidențiale, prefectul Judetului Sibiu, Adela Muntean, președintele Consiliului Județean, Daniela Cimpean, primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, precum și reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul protecției și pazei.
Stacks Image 4091
Stacks Image 4094
Stacks Image 4098
Stacks Image 4101
sentiment_very_satisfied
12 Ianuarie 2018
Scroll

Prefectul și subprefectul au dansat Hora Unirii

22 ianuarie 2018
      Prefectul Adela Muntean și subprefectul Horațiu Marin au dansat, astăzi, Hora Unirii, împreună cu reprezentanți ai autorităților publice locale, militari ai Garnizoanei Sibiu și cetățeni ai municipiului.
      Evenimentul organizat cu prilejul sărbătoririi a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române – Moldova şi Ţara Românească – a cuprins și o expoziție fotodocumentară, expoziție de carte și un simpozion dedicat Zilei Unirii.
      “Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 a reprezentat primul pas pe calea înfăptuirii statului naţional român unitar. A fost realizată de generaţia de intelectuali patrioţi care a luptat pe baricadele revoluţiilor de la 1848 din Europa. Pe lângă ideile lor de unitate, libertate și fraternitate, marii unionişti Mihail Kogălniceanu, I.C. Brătianu, Alexandru Ioan Cuza, Vasile Alecsandri, Costache Negri au avut şi intuiţia diplomatică de a alege momentul cel mai bun pentru proclamarea Unirii Principatelor Române. Au fost politicieni remarcabili, devotați poporului român și au rămas în conștiința națională drept mari bărbați de stat ai națiunii române. Ne onorăm, astăzi, înaintaşii, ne cinstim eroii şi păstrăm vie memoria celor care au adus glorie, pace şi unitate poporului român” a subliniat Adela Muntean, prefectul județului Sibiu, în alocuțiunea rostită în deschiderea simpozionului dedicat Zilei Unirii.
      Biroul de presă
Stacks Image 3536
Stacks Image 3539
Stacks Image 3543
Stacks Image 3546
sentiment_very_satisfied
22 Ianuarie 2018

Comunicat de presă

19 ianuarie 2018
      Ținând cont de prognoza meteorologilor pentru acest week-end, care anunță precipitații mixte - ploaie, lapoviță și ninsoare - și temperaturi care favorizează producerea de polei și gheață pe șosele, prefectul Adela Muntean le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum și să circule cu mașinile echipate pentru condiții de iarnă.
      „Chiar dacă județul nostru nu se află sub nicio atenționare meteorologică, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se află în alertă permanentă, gata să intervină la orice oră, pentru protejarea cetățenilor și asigurarea unor condiții bune de circulație pe drumurile naționale, autostrada A1 și drumurile județene”, a subliniat prefectul Adela Muntean.


Biroul de presă

sentiment_very_satisfied
19 Ianuarie 2018

Prefectul a dispus măsuri speciale, pentru Codul Portocaliu

18 ianuarie 2018
      Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, astăzi, la ora 09,15, la Instituția Prefectului – Județul Sibiu, pentru videoconferința cu premierul interimar al României, Mihai Fifor, și ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pe tema gestionării problemelor provocate de fenomenele meteorologice extreme.
Prefectul Adela Muntean a prezentat situația din județul Sibiu, înregistrată la ora 9,30, precum și modul în care au intervenit echipajele de poliție, jandarmi și ISU imediat ce a fost instituit codul portocaliu.
      Pentru deszăpezirea căilor rutiere, s-a acționat cu toate utilajele existente în dotare, astfel: Secția Autostrăzi – 26 de utilaje, pe 75 de kilometri (859 tone de sare, 8 t clorură de calciu, 2 t Atica); Secția Drumuri Naționale – 63 de utilaje, pe 237 km (375 t sare, 2 t clorură de calciu); SC Drumuri și Poduri SA – 62 de utilaje, pe 950 km de drumuri județene (900 t de amestec de sare și nisip).
      Din cauza vântului puternic și a căderii de copaci, s-au înregistrat întreruperi ale alimentării cu energie electrică în mai multe localități din județ. Cele zece echipe de intervenție ale Electrica au remediat o mare parte a defecțiunilor, astfel încât, la ora 9,30 mai erau 2.500 de utilizatori nealimentați cu energie electrică, din 14 localități rurale. La ora 12,53, toți consumatorii au fost realimentați cu curent electric.
      Niciun tronson de drum nu a fost închis circulației rutiere deoarece situația meteo nu a impus-o.
      Telecabina care face legătura între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac nu funcționează astăzi, fiind oprită din cauza viscolului. Turiștii cazați la Bâlea Lac se află în siguranță, situația fiind monitorizată de Inspectoratul Județean de Jandarmi și Serviciul Salvamont Sibiu.
      Trei școli gimnaziale din județ au fost închise astăzi – Bruiu, Porumbacu de Sus și Arpașu de Jos, din cauza întreruperii furnizării energiei electrice. Echipele de intervenție lucrează la remedierea defecțiunilor. Cursurile vor fi reluate mâine, 19 ianuarie. Probleme cu transportul elevilor au fost semnalate pe rutele Armeni – Alămor și Petiș - Șeica Mare, însă echipajele ISU și SC Drumuri și Poduri au degajat drumul, astfel că cei șase copii au fost transportați la Școala Gimnazială Loamneș, respectiv Școala Gimnazială Șeica Mare.
      După videoconferință, prefectul Adela Muntean a făcut evaluarea tuturor măsurilor întreprinse de instituțiile membre ale CJSU Sibiu. „Rămânem, cu toții, în dispozitiv, până la ridicarea avertizării meteo cod portocaliu și a atenționării cod galben. La Instituția Prefectului este asigurată permanența, la fel ca la primăriile din localitățile aflate sub cod portocaliu. Urmează să ne pregătim pentru perioada de week-end, când se preconizează plo, vânt puternic și polei”,
Tot astăzi, prefectul Adela Muntean i-a solicitat directorului Aeroportului Internațional Sibiu să-i prezinte, până la ora 14,00, un raport scris cu privire la motivele anulării curselor Sibiu – München (ora 18,25), și München – Sibiu (ora 00,55), de ieri, 17 ianuarie.
      În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Adela Muntean le-a cerut membrilor CJSU să fie permanent în alertă și să-i comunice toate problemele care apar, la orice oră din zi și din noapte. Aceasta a precizat că va continua controalele periodice în unitățile administrativ-teritoriale ale județului, pentru a verifica dacă președinții comitetelor locale pentru situații de urgență întreprind măsurile specifice. „Nu uitați că menirea noastră este de a proteja cetățeanul și de a asigura funcționarea instituțiilor publice în condiții de securitate”, a subliniat prefectul Adela Muntean.
      Partea de sud a județului Sibiu se află sub avertizare meteo Cod Portocaliu până astăzi, la ora 20,00. În zonele de munte, viteza vântului la rafală depășește 80-90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.


Biroul de presă
Stacks Image 3569
sentiment_very_satisfied
18 Ianuarie 2018

Prefectul a dispus măsuri speciale, pentru Codul Portocaliu

17 ianuarie 2018
      Cu o oră înaintea intrării în vigoare a avertizării meteo Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol în sudul județului, prefectul Adela Muntean a convocat, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
      Având în vedere căderile masive de zăpadă din această după-amiază, prefectul a dispus măsuri imediate pentru degajarea drumurilor și prevenirea unor situații periculoase pentru cetățeni. Adela Muntean a cerut comitetelor locale pentru situații de urgență din zonele aflate sub cod portocaliu să instituie serviciul de permanență în primării. De asemenea, le-a solicitat directorilor Secției Autostrăzi, Secției Drumuri Naționale și societății Drumuri și Poduri să acționeze cu toate utilajele pentru deszăpezire.
      Serviciul Salvamont a fost atenționat cu privire la riscul de avalanșă din zona Bâlea, care a fost ridicat de la 3 la 4 (pe o scară de 1-5). Cei 10 turiști cazați la Hotelul de Gheață și cei patru de la cabana Bâlea Lac au fost sfătuiți să nu părăsească zona, chiar dacă telecabina funcționează. Jandarmii montani au raportat că stratul de zăpadă măsoară aici 125 de centimetri. “Facem apel la turiști și cetățeni să evite excursiile în acest areal pentru că există pericolul de a fi surprinși de avalanșe”, subliniază Adela Muntean.
      Prefectul județului le-a cerut furnizorilor de utilități să fie pregătiți cu echipe de intervenție, în cazul în care se vor produce avarii în rețea. Totodată, s-a impus supravegherea cursurilor de apă, pentru evitarea formării de zăpoare.
      Pe toată durata codului portocaliu, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu va acționa cu toate echipajele de îndrumare a circulației, iar în cazul în care situația meteo va impune restricționarea circulației auto, anumite sectoare de drum vor fi închise.
      Direcția de Sănătate Publică a Județului a transmis lista actualizată a femeilor însărcinate și a persoanelor dializate, pentru a putea interveni cu promptitudine în cazurile de urgență medicală.
      Prefectul județului a cerut conducerii Inspectoratului Școlar să aprobe suspendarea cursurilor în localitățile în care se solicită acest lucru, din cauza condițiilor meteo vitrege.
      În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Adela Muntean s-a deplasat, astăzi, în județ, pentru verificarea situației din teren. “În cursul zilei de mâine, vom face o evaluare a măsurilor îndeplinite de toți factorii implicați”, a precizat prefectul județului, subliniind că “este nevoie de o implicare mai eficientă a autorităților publice locale pentru deszăpezirea sectoarelor de drum care le intră în competență directă”.

Biroul de presă
sentiment_very_satisfied
17 Ianuarie 2018

Cod portocaliu de ninsori și viscol

17 ianuarie 2018
      Începând cu ora 18,00, sudul județului Sibiu va intra, astăzi, sub avertizare meteo Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, emisă de Administrația Națională de Meteorologie. Vântul va sufla puternic, troienind zăpada. Avertizarea este valabilă până joi, 18 ianuarie, ora 20,00. Restul județului se află sub atenționare Cod Galben.
      În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Adela Muntean le-a cerut membrilor CJSU vigilență și mobilizare maximă pentru a veni în sprijinul cetățenilor permanent pe perioada avertizării meteo.
      De asemenea, prefectul județului le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum și să circule cu mașinile echipate pentru condiții de iarnă.

Biroul de presă
sentiment_very_satisfied
17 Ianuarie 2018

„Întâlnirea cu Eminescu”

15 ianuarie 2018
      Subprefectul județului Sibiu a participat, astăzi, la "Întâlnirea cu Eminescu". În deschiderea ceremoniei de omagiere a poetului național, subprefectul Horațiu Marin a transmis următorul mesaj:
      “Sărbătorim, astăzi, Ziua Culturii Naţionale. Data de 15 ianuarie reprezintă un reper pentru literatura română, în urmă cu 168 de ani născându-se Mihai Eminescu, «Omul deplin al culturii Române».
      Poet de geniu, prozator și jurnalist politic extrem de acid, Eminescu a fost un mare naționalist, un patriot autentic, pentru care «Trăiască naţia!» era singurul salut.
      Vehement apărător al limbii române, al tradițiilor populare, al credinței strămoșești, Mihai Eminescu vedea în Biserica Ortodoxă «maica spi­rituală a neamului românesc, ca­re a născut unitatea limbei şi u­ni­tatea etnică a po­po­rului».
      Ne mândrim cu Mihai Eminescu - poetul nostru național și universal totodată – o adevărată conștiință a epocii sale, a cărui operă vizionară este mereu actuală.
      Dubla sărbătoare de astăzi are menirea de a reuni, spiritual, românii de pretutindeni, în jurul valorilor naţionale.
      «La mulți ani», de Ziua Culturii Naționale!”

Biroul de presă
Stacks Image 3603
Stacks Image 3606
sentiment_very_satisfied
15 Ianuarie 2018

Pregătirile pentru Summit-ul de la Sibiu în linie dreaptă

12 ianuarie 2018

Autoritățile naționale și locale s-au întâlnit astăzi, la Sibiu, pentru a discuta despre ultimele evoluții în procesul de pregătire al Summit-ului care va avea loc în anul 2019, când România va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Întâlnirea a fost un bun prilej pentru a clarifica o serie de aspecte organizatorice deja planificate în cadrul reuniunilor succesive care au avut loc cu regularitate în a doua parte a anului trecut.

Pe agenda discuțiilor s-a aflat planul organizatoric al Summit-ului care prevede printre altele găzduirea evenimentelor în sediul Primăriei Municipiului Sibiu și dispunerea logistică a infrastructurii în piețele centrale ale orașului.

La întâlnire au participat o delegație a Ministerului Afacerilor Externe, condusă de ministrul delegat al afacerilor europene, Victor Negrescu, un reprezentant al Administrației Prezidențiale, prefectul Judetului Sibiu, Adela Muntean, președintele Consiliului Județean, Daniela Cimpean, primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, precum și reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul protecției și pazei.
Stacks Image 3620
Stacks Image 3623
Stacks Image 3627
Stacks Image 3630
sentiment_very_satisfied
12 Ianuarie 2018

DECEMBRIE 2017

Scroll

Mesajul prefectului județului Sibiu,
de Crăciun şi Anul Nou

22 decembrie 2017
      Crăciunul este o sărbătoare a sufletului, a Credinței, a Iubirii și a Speranței. Să primim cu bucurie minunata veste a Naşterii Domnului, cea dătătoare de lumină şi pace!

      Vă doresc, dragi sibieni, să petreceți sărbători frumoase, cu sănătate şi linişte sufletească, alături de familie şi cei dragi! Sfânta sărbătoare a Crăciunului este un prilej de armonie, de solidaritate și de primenire sufletească. Vă îndemn să redescoperiţi bucuria de a dărui, din puținul vostru, și celor mai sărmani, celor singuri și nemângâiați.

      Păşim în anul 2018 cu dorința și încrederea că vom construi, împreună, un viitor mai bun pentru România și cetățenii ei. Vă doresc un An Nou bogat în împliniri, de care să vă bucuraţi împreună cu cei dragi!

La mulţi ani!


Adela Maria MUNTEAN
Prefectul Judeţului Sibiu
sentiment_very_satisfied
22 DECEMBRIE 2017

Mesajul prefectului, de Ziua Eroilor Martiri Decedați în Revoluția Română din Decembrie 1989

22 decembrie 2017
      Revoluția Română din Decembrie 1989 este o filă de istorie pe care au scris-o milioane de români. În urmă cu 28 de ani, poporul român și-a redobândit libertatea, credința și demnitatea punând capăt dictaturii comuniste.
      Sibienii au trăit, în decembrie 1989, zeci de ore cumplite, în care au înfruntat moartea. Cutezanța celor care au ieșit pe străzi cântând „Deşteaptă-te, române!” a renăscut curajul, soldaritatea și speranța în inimile tuturor. 99 de revoluționari au fost uciși și 272 au fost răniți de ploaia de gloanțe revărsată asupra demonstranţilor. Teroarea a luat sfârșit când militarii au întors armele împotriva regimului totalitar, apărându-şi Poporul şi Patria, cărora le-au jurat credinţă.
      Eroilor martiri ai Revoluţiei din 1989 le datorăm libertatea de care ne bucurăm acum împreună cu copiii noștri. România a devenit un stat democratic, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, un partener puternic şi de încredere.
Glorie şi recunoştinţă eternă eroilor martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989!


Adela Maria MUNTEAN,
Prefectul Județului Sibiu
sentiment_very_satisfied
22 DECEMBRIE 2017

Ședința Colegiului Prefectural s-a încheiat cu colinde cântate de Traian Stoiță

20 decembrie 2017
      Astăzi a avut loc ultima ședință a Colegiului Prefectural al Județului Sibiu din acest an, cu următoarea ordine de zi:
 1. Situația privind veniturile bugetului general consolidat, colectate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu. (Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu)

 2. Impactul modificărilor legislative privind beneficiile de asistență socială în anul 2017 la nivelul județului Sibiu. (Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu)

 3. Munca ocazională în județul Sibiu. (Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu)

 4. Realizarea înregistrării sistematice a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară la nivelul județului Sibiu, în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023, aprobat prin H.G. nr. 294/2015. (Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu).

La finalul ședinței, membrii Colegiului Prefectural al Județului Sibiu au primit colindători: artistul Traian Stoiță și formația sa de instrumentiști. Interpretul sibian a dedicat prima colindă – “Vin colindătorii”, pe versurile lui Tudor Gheorghe – eroilor Revoluției din Decembrie 1989.

Stacks Image 3187
Stacks Image 3190
Stacks Image 3194
Stacks Image 3197
Stacks Image 3201
Stacks Image 3204
Stacks Image 3208
Stacks Image 3211
sentiment_very_satisfied
20 DECEMBRIE 2017

Angajații Ministerului Agriculturii au cumpărat 680 de perechi de ciorapi de lână din Tilișca

20 decembrie 2017
      Prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, și consilierul ministrului Agriculturii, Ionuț Diaconeasa, au fost, astăzi, oaspeții unor doamne speciale din Tilișca. Cei doi oficiali au fost mesagerii ministrului Petre Daea și ai angajaților din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care au comandat sute de perechi de ciorapi de lână.
     După ce, luna trecută, ministrul Petre Daea a cumpărat o pereche de șosete din Piața Țărănească de la Sala Transilvania Sibiu, colectivul ministerului a decis să cumpere ciorapi de lână pentru a-i dona unor cămine de bătrâni.
    𧎨 de perechi de șosete de lână au plecat spre București, urmând să ajungă la bătrânii din zonele mai sărace ale țării, înainte de Crăciun.
„Felicit colectivul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru frumoasa inițiativă, care sprijină producătorii locali și aduce un strop de bucurie celor sărmani. I-am mulțumit domnului ministru Petre Daea pentru susținerea permanentă pe care o oferă Mărginimii Sibiului și județului Sibiu”, a declarat prefectul Adela Muntean.


Biroul de presă
Stacks Image 3224
sentiment_very_satisfied
20 DECEMBRIE 2017

Procedură clară în acțiunile de căutare-salvare în zona montană

7 decembrie 2017
     În cadrul şedinţei ordinare aferente semestrului II, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu a aprobat, astăzi, Planul de activități al CJSU Sibiu pentru anul 2018.
     În continuare, Lt.col. Florin Văcăroiu - ISU Sibiu, coordonatorul grupului de lucru responsabil cu stabilirea detaliilor de punere în practică a ,,Procedurii privind managementul informațiilor și coordonarea resurselor în cazul acțiunilor de căutare-salvare în zona montană și alte zone cu acces dificil”, a prezentat procedura. Potrivit acesteia, în toate situaţiile în care sunt implicate persoane care prezintă afecţiuni medicale sau sunt în pericol iminent de accidentare, precum și în cele cu persoane dispărute, despre care nu sunt informaţii certe privind starea sănătăţii, responsabilitatea pentru intervenţie şi soluţionare este a structurilor salvamont. În funcţie de situaţie, salvamontiştii, vor solicita sprijin pentru preluarea accidentatului de către serviciile SMURD, Ambulanță, elicoptere SMURD/IGAV sau pot solicita resurse de sprijin din partea Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgență sau Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. În cazurile în care sunt implicate persoane rătăcite şi fără afecţiuni medicale, Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, în funcţie de elementele evenimentului, vor decide modul în care acestea vor fi soluţionate. În alte situaţii, în care sunt implicate persoane care nu prezintă afecţiuni medicale sau pericol iminent de accidentare și care nu se încadrează în niciuna din situaţiile de mai sus, cazurile vor fi soluţionate de jandarmeria montană.
     “Această procedură delimitează clar responsabilităţile și atribuţiile structurilor ce îşi desfăşoară activitatea în zona montană. Există, acum, certitudinea că persoanele care au nevoie de ajutor pe munte vor beneficia de cele mai bune servicii, asigurate de structuri bine pregătite, dotate, pe nivele de competenţă şi în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a subliniat prefectul Adela Muntean, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. 
     Procedura pentru managementul informaţiilor în cursul misiunilor de salvare montană a fost elaborată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgență și aprobată de Ministerul de Interne, în baza legislaţiei în vigoare.
Stacks Image 3237
Stacks Image 3240
Stacks Image 3244
sentiment_very_satisfied
7 DECEMBRIE 2017

Comunicat de presă

19 decembrie 2017
     Comisia de Dialog Social a Județului Sibiu, întrunită, astăzi, în ședință ordinară, a dezbătut Protocolul privind implementarea unitară a noilor prevederi legale în domeniul fiscal și al dialogului social, încheiat între Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România – Frăția și Guvernul României.
     Acesta prevede crearea, începând cu data de 20 noiembrie 2017, a unui mecanism de monitorizare coordonat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, în colaborare cu reprezentanții CNSLR – Frăția. La nivel județean, comitetul de monitorizare va fi format din patru persoane: două desemnate de prefectul județului și două mandatate de președintele CNSLR – Frăția.
     Principalele atribuții ale comitetului organizat la nivelul Instituției Prefectului sunt:
 • monitorizarea respectării prevederilor legislației muncii și a dialogului social
 • realizarea schimbului de informații despre stadiul implementării noilor prevederi legale în ceea ce privește fiscalitatea și legislația muncii
 • analizarea sesizărilor privind eventuale încălcări ale legislației muncii și a dialogului social
 • propunerea de soluții de rezolvare a situațiilor identificate, la nivel județean, dacă sunt de competența autorităților locale
 • transmiterea de urgență a problemelor identificate, către comitetul de monitorizare la nivel central, dacă soluționarea este de competența acestuia.
     Reprezentanții Cartel Alfa – Filiala Sibiu și BNS – Filiala Sibiu au subliniat că nu sunt de acord cu protocolul încheiat între CNSLR – Frăția și Guvernul României, considerând că decizia privind modul de aplicare a prevederilor OUG nr. 79/2017 poate fi luată de Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social.
     Termenul pentru inițierea negocierii colective a Contractelor colective de muncă și a Acordurilor colective pentru funcționarii publici, precum și a actelor adiționale la acestea, pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 79/2017, privind modificarea și completarea Codului Fiscal, este data de 20 decembrie 2017.


Biroul de presă
Stacks Image 3259
Stacks Image 3262
Stacks Image 3266
sentiment_very_satisfied
19 December 2017

Subprefectul Horațiu Marin a primit vizita Ambasadorului Franței

15 decembrie 2017
     Ambasadorul Franței la București, Excelența Sa Michèle Ramis, a fost, astăzi, oaspetele subprefectului Horațiu Marin.
     Doamna Ambasador s-a declarat încântată de Capitala Culturală Europeană din 2007 și a subliniat că Sibiul se va afla, din nou, în centrul atenției Europei în 2019, când va găzdui un summit al Consiliului Uniunii Europene. Diplomatul francez consideră că Sibiul este un centru cultural extrem de important pentru România, dar și pentru Franța. “Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este o manifestare culturală de excepție, la care intenționez să particip, în 2018”, a mărturisit Excelența Sa Michèle Ramis.
     “Vizita și aprecierile dumneavoastră ne onorează”, a subliniat subprefectul Horațiu Marin, remarcând faptul că județul Sibiu este un partener de încredere pentru Franța. “Putem construi parteneriate solide și profitabile pentru ambele țări în domenii precum turismul, industria, agricultura, sănătatea, extinzând colaborările bune care există deja”, a precizat Horațiu Marin.
     Ambasadorul a fost însoțit de consulul onorific al Franței la Brașov, Ion Ciolacu.


Biroul de presă
Stacks Image 3281
Stacks Image 3284
Stacks Image 3288
sentiment_very_satisfied
15 December 2017

NOIEMBRIE 2017

Scroll

Drumul Tilișca și Rod este blocat de stâncile căzute pe șosea

30 noiembrie 2017
     Drumul județean DJ 106E Tilișca – Rod a fost închis circulației rutiere, în această dimineață, din cauza stâncilor căzute pe șosea. Circulația rutieră spre Transalpina a fost deviată din Săliște, pe traseul Dobârca – Poiana Sibiului – Jina.
     Prefectul județului, Adela Muntean, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, coordonează, din teren, acțiunea de deblocare a drumului. Echipajele societății Drumuri și Poduri SA acționează cu mai multe utilaje pentru îndepărtarea stâncilor de pe șosea.
     La fața locului se află și primarul comunei Tilișca.
     „Preconizăm că drumul va fi deblocat în jurul orei 17“ precizează prefectul Adela Muntean

NR. Situația a fost remediată, traficul fiind reluat la ora 18.00

Biroul de presă
Stacks Image 2566
Stacks Image 2569
Stacks Image 2572
Stacks Image 2576
Stacks Image 2579
Stacks Image 2583
Stacks Image 2586
Stacks Image 2590
Stacks Image 2593
Stacks Image 2597
Stacks Image 2600
sentiment_very_satisfied
30 NOIEMBRIE 2017

Mesajul prefectului judeţului Sibiu cu ocazia Zilei Naţionale a României

29 noiembrie 2017
     
Sărbătorim, astăzi, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, istoricul act care a împlinit idealurile de libertate și unitate ale poporului român.
      De Ziua Naţională a României, cinstim memoria eroilor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă ale Primului Război Mondial. Îi onorăm, totodată, pe liderii politici ai acelor vremuri care au pus mai presus de toate viitorul poporului român şi destinul modern al României. Ei au făurit România, iar noi avem datoria de a păstra moștenirea pe care ne-au lăsat-o. Avem nevoie de solidaritate și de determinare pentru a deveni un stat puternic, care își prețuiește cetățenii și le asigură prosperitatea. România continuă să se afirme în Europa și în lume drept un factor de stabilitate, de echilibru și de creștere economică.
      Să fim mândri că aparţinem unui popor liber, puternic şi demn!


            La mulţi ani, România!
            La mulţi ani tuturor românilor!


PREFCT,
Adela Maria MUNTEAN

sentiment_very_satisfied
29 NOIEMBRIE 2017

Comunicat de presă

28 noiembrie 2017
      Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu (CJSU), întrunit în ședință extraordinară, a aprobat, astăzi, Planul de măsuri pentru menținerea, asigurarea ordinii publice și creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, premergător şi în contextul sărbătorilor de iarnă, pentru perioada 29.11.2017 – 08.01.2018.
Planul de măsuri va fi publicat pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Sibiu, la adresa www.prefecturasibiu.ro / Despre instituție / Comisii / Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
     De asemenea, în calitate de președinte al CJSU Sibiu, prefectul Adela Muntean le-a atras atenția membrilor CJSU că sunt obligați să răspundă la telefon la orice oră și să anunțe datele de contact ale înlocuitorului lor înainte de a intra în concediu.
     Având în vedere faptul că urmează perioada în care se sacrifică porcii, prefectul Adela Muntean a solicitat conducerii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor să informeze cetățenii județului asupra cabinetelor veterinare care efectuează examene trichineloscopice.
     La finalul ședinței, prefectul județului i-a invitat pe membrii CJSU să participe la evenimentele organizate în 1 Decembrie, cu prilejul Zilei Naționale a României.
Stacks Image 2624
Stacks Image 2627
Stacks Image 2631
sentiment_very_satisfied
28 NOIEMBRIE 2017

Programul oficial al zilei de „1 Decembrie“

27 noiembrie 2017
Orele Evemimentul
9,00 Onor înaintașilor Marii Uniri
Biserica Sf.Apostoli Petru și Pavel (Biserica dintre brazi), str. Reconstrucției nr.17
10,00 - 11,00 Ceremonia depunerii de coroane la sediul fostului Consiliu Dirigent din Transilvania,, Str. Nicolae Bălcescu Nr.6
11,00 - 13,00 Defilarea gărzii de onoare și a trupelor, Bulevardul Corneliu Coposu
Expoziție de tehnică militară, parcare Teatrul Național „Radu Stanca“
Standuri de prezentare armament și tehnică militară Cercul Militar, Bulevardul Victoriei nr. 3-5
12,00 Muzeul Asociațiunii ASTRA - „150 de ani de la înființarea Bibliotecii Academiei Române“ - expoziție de documente din colecțiile speciale ale Bibliotecii ASTRA Sibiu, Biblioteca Județeană Astra - Str. Gh.Barițiu Nr.5
12,00 Expoziție fotodocumentară și proiecții de film - Cercul Militar Sibiu, Bulevardul Victoriei nr. 3-5
15,00 Spectacol susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii-Sibiului“, Sala Transilvania, strada Octavian Goga Nr.1
Spectacol televizat - accesul este liber și permis până la ora 14.45, în limita locurilor disponibile
17,00 Retragere cu torțe, organizată de structurile din cadrul Sistemului Național de Apărare și Ordine Publică, Cercul Militar - Sala Transilvania - Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“
Itinerar: Bd.Victoriei - Bd. V.Milea - str. Someșului - str. Școala de Înot - str. Nicolae Olahus - Bd. V.Milea - Bd. Mihai Viteazul - str. Nicolae Iorga- str. Revoluției
19,00 - 20.30 Concert Simfonic susținut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, Sala Thalia, str. Cetății Nr. 3-5
sentiment_very_satisfied
27 NOIEMBRIE 2017

Comunicat de presă

27 noiembrie 2017
      Ca urmare a problemelor semnalate de mai mulți primari de comune din județul Sibiu, prefectul Adela Muntean a invitat, luni, șefii instituțiilor publice deconcentrate competente în soluționarea lor la o ședință de lucru comună.
      Principala nemulțumire a cetățenilor din mediul rural este legată de serviciile oferite de Poșta Română. Reducerea programului de lucru al factorilor poștali a determinat mari sincope în livrarea corespondenței și distribuirea pensiilor, alocațiilor și a ajutoarelor sociale în mai multe comune din județ: Gura Râului, Marpod, Loamneș, Păuca, Cristian, Roșia, Jina, Râu Sadului. Directorul Oficiului Județean de Poștă Sibiu a fost de acord cu propunerea primarilor de a extinde programul de lucru și a decis să întocmească un plan de mobilitate, care va rezolva problemele în zonele respective.
      Asigurarea necesarului de lemne de foc pentru încălzirea locuințelor și a instituțiilor publice a fost un alt subiect pus în discuție de primari. De asemenea, prefectul Adela Muntean a propus conducerii Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu să stabilească un program special de lucru cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale, pentru a scurta timpii de așteptare.
      Întâlnirea de lucru de la Instituția Prefectului – Județul Sibiu le-a oferit primarilor ocazia de a-și expune problemele cu care se confruntă direct în fața celor care le pot rezolva. “Până acum, noi sesizam Instituția Prefectului, care le transmitea mai departe. Consider că a fost o ședință eficientă din acest punct de vedere. Dacă promisiunile se vor și materializa, noi vom fi foarte mulțumiți”, a declarat Valentin Ivan, primarul comunei Sadu, președintele filialei județene Sibiu a Asociației Comunelor din România.

Biroul de presăStacks Image 2671
Stacks Image 2674
Stacks Image 2678
Stacks Image 2681
sentiment_very_satisfied
27 NOIEMBRIE 2017

Comunicat de presă

24 noiembrie 2017
      Prevenirea îmbolnăvirilor prin trichineloză a fost subiectul ședinței de astăzi a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Sibiu, desfășurate la Instituția Prefectului - Județul Sibiu.
      Reprezentantul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Dr. Simona Berariu, a accentuat importanța examinării trichineloscopice a cărnii, recomandând cetățenilor să nu consume carne și preparate din carne din surse neautorizate.
      Prefectul Adela Muntean a subliniat faptul că este necesară o campanie de prevenire și informare a Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în următoarea perioadă, premergătoare sărbătorilor de iarnă, pentru asigurarea securității alimentare a cetățenilor județului Sibiu.


Biroul de presă

Stacks Image 2695
Stacks Image 2698
Stacks Image 2702
Stacks Image 2705
Stacks Image 2709
Stacks Image 2712
sentiment_very_satisfied
24 NOIEMBRIE 2017

Proiectul ,,Telemea de Sibiu – Indicație Geografică Protejată” este spriinit de ministrul Agriculturii

18 noiembrie 2017
      Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a felicitat conducerea Instituției Prefectului - Județul Sibiu și Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu pentru proiectul ,,Telemea de Sibiu” – Indicație Geografică Protejată, depus la minister.
      Ministrul Petre Daea a onorat, sâmbătă, invitația prefectului Adela Muntean de a fi alături de crescătorii de ovine și de autoritățile locale într-un moment extrem de important pentru demersurile lor de recunoaștere și protejare a produsului Telemea de Sibiu.
Evenimentul a reunit, la sediul Instituției Prefectului – Județul Sibiu, parlamentari, primari, politicieni, directori ai unor instituții publice, producători agricoli din sectorul zootehnic și procesatori de lactate din județul Sibiu.
      Prefectul Adela Muntean i-a înmânat ministrului Petre Daea documentația întocmită de Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu, care a fost depusă luni, 20 noiembrie, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru înregistrarea și protejarea denumirii ,,Telemea de Sibiu”  - Indicație Geografică Protejată.
      În sistemele de calitate europene, ,,Indicație Geografică Protejată”  (IGP) înseamnă produs originar dintr-un anumit loc, regiune sau ţară, care are o  anumită calitate, reputaţie sau o altă caracteristică ce poate fi atribuită în principal originii geografice a produsului  şi cel puţin una dintre etapele de producţie se desfăşoară în zona geografică delimitată.

Biroul de presă

sentiment_very_satisfied
18 NOIEMBRIE 2017

Sibiul va avea un Centru de Excelență în Energetică

17 noiembrie 2017
      Alături de conducerea Transelectrica, prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, a pus, astăzi, piatra de temelie a Centrului de Excelență în Energetică “Stelian Gal”.
      Acesta va fi un centru de pregătire profesională, perfecționare continuă și specializare a energeticienilor.
      “Consider că județul Sibiu merita un Centru de Excelență Energetică, ținând cont de premiera națională pe care energeticienii sibieni au înregistrat-o în urmă cu 38 de ani, în privința «lucrului sub tensiune», dar și de performanțele specialiștilor de acum. O bună pregătire a energeticienilor înseamnă nu doar performanță profesională pentru Transelectrica, ci și asigurarea confortului pentru cetățenii județului Sibiu”, a subliniat prefectul Adela Muntean, urându-le energeticienilor “spor la muncă, pentru a duce acest proiect la bun sfârșit”.

BIROUL DE PRESĂ
Stacks Image 2741
Stacks Image 2744
Stacks Image 2748
Stacks Image 2751
Stacks Image 2755
Stacks Image 2758
sentiment_very_satisfied
17 NOIEMBRIE 2017

Prefectul a felicitat artileriștii din Garnizoana Sibiu

10 noiembrie 2017
      Prefectul Adela Muntean a fost, astăzi, alături de militarii Şcoalii de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă „General Eremia Grigorescu”, pentru a sărbători Ziua Artileriei Române.
     Înființată cu 174 de ani în urmă, prin Porunca Domnească a domnului Țării Românești Gheorghe Bibescu, Artileria a devenit una dintre cele mai puternice arme ale Forţelor Terestre Române.
     “Vă felicit pentru întreaga activitate pe care o desfășurați cu profesionalism, curaj și devotament și vă urez succes în misiunile pe care le veţi îndeplini! În acest moment solemn, se cuvine să cinstim memoria eroilor Artileriei Române, cei care au scris istoria acestui neam cu vitejia, suferinţa şi sângele lor. Dumnezeu să-i odihnească în pace! Dumneavoastră, artileriștilor activi, în rezervă sau retragere, vă urez multă sănătate și La mulți ani, de Ziua Artileriei Române!”, le-a transmis prefectul Adela Muntean militarilor din Garnizoana Sibiu.

Biroul de presă

sentiment_very_satisfied
10 November 2017

Veteranii români din teatrele de operații, omagiați de prefectul Adela Muntean

10 noiembrie 2017
     
Prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, a participat, astăzi, la ceremonia organizată de Garnizoana Sibiu, cu prilejul Zilei Veteranilor.
     „Instituirea legală a acestei sărbători, Ziua Veteranilor, marcată în 11 noiembrie, este o dovadă a faptului că toți cei care și-au sacrificat viața sub culorile Drapelului Național în timpul executării misiunilor din teatrele de operații internaționale nu au fost dați uitării și sunt cinstiți așa cum merită. Este de datoria noastră să-i elogiem pe cei peste 200 de eroi români care au plătit tribut de sânge în cei 16 ani de când Armata României participă la misiuni externe: unii și-au pierdut viața și îi comemorăm, iar alții au fost răniți, dar s-au întors acasă, s-au făcut cunoscuți prin faptele lor de arme, iar acest lucru ne obligă să fim noi toți cei care le dăm onorul”, a arătat prefectul Adela Muntean, în discursul susținut în deschiderea spectacolului omagial desfășurat la Cercul Militar Sibiu

Biroul de Presă

sentiment_very_satisfied
10 November 2017

Comunicat de presă

9 noiembrie 2017
      Instituția Prefectului – Județul Sibiu a găzduit, astăzi, ședința de lucru organizată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, pe tema îmbunătățirii activității interinstituționale în lupta împotriva traficului de persoane.
     La întâlnire au participat reprezentanți ai autorităților publice locale, ai organizațiilor neguvernamentale și ai instituțiilor implicate în prevenirea, combaterea și asistența victimelor traficului de persoane din județul Sibiu.
     “Sunt foarte importante implicarea și găsirea soluțiilor de cooperare interinstituțională prin parteneriat în cadrul campaniilor de prevenire, identificarea la nivelul comunităților locale a grupurilor de risc, în special în mediul rural, precum și protecția și asistența acordată victimelor traficului de persoane“, a subliniat prefectul județului Sibiu, Adela Muntean.
Coordonatorul Centrului Regional Alba Iulia al ANITP, comisarul șef de poliție Anca Sava, a prezentat datele înregistrate în primele șase luni ale acestui an:

 • În semestrul I 2017, la nivelul ANITP au fost identificate 379 de victime: 281 de sex feminin, din care 144 minore, şi 98 de sex masculin, din care 57 minori. Numărul victimelor minore depăşeşte numărul victimelor adulte: 201 victime minore (53%) şi 178 victime adulte.

 • Exploatarea sexuală rămâne una dintre cele mai răspândite forme de exploatare în rândul victimelor traficului de persoane, cu 65,3% din total / 247 victime. Este urmată de exploatarea prin muncă 9,3% / 35 victime, obligare la comitere de furturi 9% / 34 victime, exploatarea prin cerşetorie 8,2% / 31 victime, tentativă 7,7% / 29 şi alte situaţii.

 • Judeţe de provenienţă: Iaşi, Sibiu - 46, Dolj, Prahova, Mureş, Galaţi, Vrancea, Caraş-Severin, Bucureşti, Bacău, Cluj, Bihor, ...... Hunedoara - 6, Alba - 5, Teleorman, Buzău, Vaslui, Vâlcea, Braşov, Arad, Ilfov, Călăraşi, Sălaj, Covasna, Olt.

 • Cele mai multe victime au fost exploatate intern 57,4% / 217 victime. Extern, au fost exploatate în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Franţa, Cehia, Austria, Elveţia, Danemarca, Belgia.

În scopul prevenirii traficului de persoane, Centrul Regional Alba Iulia a desfășurat, în cursul acestui an, 77 de activităţi informativ-preventive, cu un număr de 4.930 beneficiari, din care 4.610 au fost elevi, 267 profesori şi 53 părinţi, după cum urmează:
 • Judeţul Alba: 53 de activităţi, 2.977 elevi, 198 profesori, 53 părinţi
 • Judeţul Hunedoara: 15 activităţi, 1.164 elevi, 78 profesori
 • Judeţul Sibiu: 9 activităţi, 469 elevi, 61 profesori


Biroul de presă

Stacks Image 2797
Stacks Image 2800
Stacks Image 2804
Stacks Image 2807
Stacks Image 2811
Stacks Image 2814
sentiment_very_satisfied
9 November 2017

Comisia de Dialog Social a Județului a dezbătut Propunerile de modificare a Codului Fiscal

7 noiembrie 2017
      Minuta ședinței de dialog social extraordinare din data de 7 noiembrie 2017, poate fi accesată pe pagina instituției noastre din meniul Despre instituție, submeniul Comisii, Butonul Comisia de Dialog Social, după ordinea de zi a respectivei ședințe, sau accesând butonul de mai jos

Precizăm că Minuta indicată anterior a fost postată în această locație din data de 08 noiembrie 2017, ora 9.00

Stacks Image 2830
Stacks Image 2833
Stacks Image 2836
sentiment_very_satisfied
7 November 2017

Pact între liderii administrației publice locale, pentru noul spital județean de urgență

6 noiembrie 2017

      Construirea noului spital județean de urgență - un angajament al premierului Mihai Tudose, în ceea ce privește finanțarea acestuia, ca urmare a vizitei domniei sale la Sibiu din data de 1 noiembrie 2017 - a adus, astăzi, la aceeași masă, factorii de decizie ai județului Sibiu.
      La întâlnirea de lucru convocată de prefectul Adela Muntean, la sediul Instituției Prefectului – Județul Sibiu, au participat subprefectul Horațiu Marin, președintele Consiliului Județean Sibiu - Daniela Cîmpean, viceprimarul municipiului Sibiu Răzvan Pop, reprezentantul partidului de guvernământ – președintele Organizației Județene PSD Sibiu, Bogdan Trif, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate – Vasile Spinean, directorul Direcției de Sănătate Publică – Gabriel Budescu, comandantul Garnizoanei Sibiu – gr. bg. Ghiță Bârsan, inspectorul-șef al ISU Sibiu – col. Cosmin Balcu, inspectorul șef al IPJ – Tiberiu Ivancea.
      Dezbaterea a vizat oportunitatea alegerii amplasamentului aflat în proprietatea Consiliului Județean Sibiu, respectiv terenul situat pe partea dreaptă a DJ 143B (Sibiu – Ocna Sibiului), și identificarea și a altor locații potrivite pentru construirea acestui obiectiv de interes public. Alternativa propusă este terenul situat pe ruta DJ 106R (Sibiu – Poplaca), aflat în proprietatea Ministerului Apărării Naționale. În acest caz, demersurile inițiate de Primăria Municipiului Sibiu pentru schimbul de terenuri în suprafață de 264 de hectare sunt foarte avansate.
      Participanții la dezbatere au luat decizia constituirii unui grup de lucru format din specialiști ai instituțiilor abilitate, care au competența legală de a aviza /autoriza realizarea acestei investiții.
      Fără patimi politice și strict în interesul cetățenilor județului Sibiu, liderii administrației publice locale au convenit să continue demersurile cu realizarea studiilor de impact impuse de legislația în vigoare, pentru cele două terenuri, urmând să aleagă cea mai bună variantă pentru construirea noului spital.

Biroul de presă
sentiment_very_satisfied
6 November 2017

Comunicat de presă

3 noiembrie 2017

     
Comisia Mixtă de Rechiziții a Județului Sibiu a aprobat, astăzi, lista cu propunerile limitelor de prețuri pentru principalele bunuri consumptibile rechiziționabile, necesare pentru estimarea fondurilor folosite la plata despăgubirilor.
      Membrii Comisiei conduse, în calitate de președinte, de prefectul Adela Muntean au votat în unanimitate lista întocmită de șeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Sibiu, colonelul Alecu Mirea, în conformitate cu prevederile art. 21 alin. (3) din Legea 132/1997 privind rechizițiile de bunuri și prestări de servicii în interes public, republicată.

Biroul de presă
Stacks Image 2860
Stacks Image 2863
Stacks Image 2867
Stacks Image 2870
sentiment_very_satisfied
3 November 2017

OCTOMBRIE 2017

Scroll

Comunicat de presă

27 octombrie 2017

      Conducerea Instituției Prefectului – Județul Sibiu a avut, astăzi, o întâlnire informală pe tema siguranței transportului cu telecabina pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac, în contextul în care circulația pe Drumul Național 7C Transfăgărășan se va închide începând cu 1 noiembrie 2017 pe porţiunea cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – județul Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – județul Sibiu).
      Instalația de transport pe cablu, aparținând unei societăți comerciale, a fost repusă în funcțiune după ce a primit, în data de 23.10.2017, avizul CNCIR SA - Sucursala Brașov. Potrivit raportului de inspecție, s-a admis funcționarea instalației pentru sarcina maximă de 15+1 persoane. Următoarea inspecție tehnică în utilizare trebuie efectuată până la data de 22.10.2018.
      În privința intervenției în eventuale situații de urgență, șefii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi, Serviciului Public Salvamont Sibiu și Inspectoratului de Poliție au afirmat că sunt pregătiți. Prefectul județului, Adela Muntean, a stabilit o nouă întâlnire cu aceștia, la începutul lunii noiembrie, pentru a analiza noua Procedură privind managementul informaţiilor şi coordonarea resurselor în cazul intervenţiilor în zona montană.


Biroul de presă

Stacks Image 1610
Stacks Image 1613
Stacks Image 1617
Stacks Image 1620
sentiment_very_satisfied
27 October 2017

Prefectul s-a întâlnit cu consulul Germaniei la Sibiu

26 octombrie 2017

      Prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, s-a întâlnit, astăzi, cu consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, Hans Erich Tischler. Subiectul principal al discuției dintre cei doi oficiali a fost organizarea, în luna noiembrie, a ceremoniei de comemorare a militarilor români, germani și austrieci căzuți în septembrie 1916, în bătălia de lângă Sibiu. Ceremonialul va cuprinde depuneri de coroane de flori la mormintele eroilor din Primul Război Mondial și slujbe religioase oficiate de reprezentanții tuturor cultelor religioase.
     Diplomatul german a subliniat că apreciază colaborarea pe care a avut-o până acum, în cele două luni de mandate, cu toate instituțiile publice din județul Sibiu.

Biroul de presă
Stacks Image 1633
Stacks Image 1636
Stacks Image 1640
sentiment_very_satisfied
26 October 2017

Ambasadorul Austriei, în vizită de rămas-bun la Instituția Prefectului – Județul Sibiu

26 octombrie 2017

      Conducerea Instituției Prefectului – Județul Sibiu a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Austriei la București. Excelența Sa Gerhard Reiweger a fost însoțit, în vizita sa de rămas-bun, de consulul onorific al Austriei la Sibiu, domnul Andreas Huber.

      La încheierea misiunii sale diplomatice în România, ambasadorul Gerhard Reiweger i-a prezentat prefectului Adela Muntean concluziile sale: “Austria este foarte iubită în Transilvania, dar, din păcate, România nu este cunoscută în Austria”. În acest context, cei doi oficiali au fost de acord că relațiile bilaterale pot fi dezvoltate prin cultivarea unor colaborări punctuale regionale, între județe din România și landuri din Austria. “Noi suntem deschiși la colaborare și sprijinim toate proiectele care aduc beneficii cetățenilor județului Sibiu”, a subliniat prefectul Adela Muntean.

      În finalul întrevederii, prefectul Adela Muntean și subprefectul Horațiu Marin l-au felicitat pe diplomatul străin pentru activitatea sa în România și i-au urat “La mulți ani”, de Ziua Națională a Austriei.
Biroul de presă
Stacks Image 1548
Stacks Image 1550
Stacks Image 1552
sentiment_very_satisfied
26 October 2017

Mesajul doamnei Prefect Muntean Adela Maria cu ocazia Zilei Armatei

25 octombrie 2017
La mulți ani, Armatei României!

      Ziua de 25 octombrie este o zi glorioasă, care a rămas și va rămâne întipărită în sufletele românilor și care, prin importanța sa istorică, merită să fie dedicată sărbătoririi Armatei și a celor care au fost și sunt în slujba ei.
      Ziua Armatei este cel mai potrivit moment pentru a ne exprima prețuirea față de toți cei care servesc patria sub culorile drapelului național, precum și recunoștința față de veteranii de război, militarii în rezervă și retragere.
     Datorăm profund respect soldatului român care, animat de patriotism și sentimentul datoriei, a luptat cu toată ființa și puterea sa pentru apărarea țării și a intereselor naționale cu prețul propriei vieți.
      Prestigiul Armatei Române a fost clădit în timp, cu multă muncă, așa cum a dovedit-o și în ultimii ani prin îndeplinirea misiunilor încredințate, fapt apreciat în mod deosebit de aliații și partenerii noștri internaționali.
      Astăzi, noi suntem cei care vă dăm onorul. În numele românilor, vă mulțumesc pentru ceea ce faceți zi de zi, în nobila profesie, și vă felicit pentru devotamentul și profesionalismul cu care vă îndepliniți misiunile.
      Vă urez sănătate, putere de muncă și succes în activitate.

La mulți ani!

Adela Muntean,
Prefectul Județului Sibiu
Stacks Image 1564
Stacks Image 1567
Stacks Image 1571
Stacks Image 1574
Stacks Image 1578
Stacks Image 1581
Stacks Image 1585
Stacks Image 1588
sentiment_very_satisfied
25 October 2017

Ambasadorul Austriei, în vizită de rămas-bun la Instituția Prefectului – Județul Sibiu

26 octombrie 2017

      Conducerea Instituției Prefectului – Județul Sibiu a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Austriei la București. Excelența Sa Gerhard Reiweger a fost însoțit, în vizita sa de rămas-bun, de consulul onorific al Austriei la Sibiu, domnul Andreas Huber.

      La încheierea misiunii sale diplomatice în România, ambasadorul Gerhard Reiweger i-a prezentat prefectului Adela Muntean concluziile sale: “Austria este foarte iubită în Transilvania, dar, din păcate, România nu este cunoscută în Austria”. În acest context, cei doi oficiali au fost de acord că relațiile bilaterale pot fi dezvoltate prin cultivarea unor colaborări punctuale regionale, între județe din România și landuri din Austria. “Noi suntem deschiși la colaborare și sprijinim toate proiectele care aduc beneficii cetățenilor județului Sibiu”, a subliniat prefectul Adela Muntean.

      În finalul întrevederii, prefectul Adela Muntean și subprefectul Horațiu Marin l-au felicitat pe diplomatul străin pentru activitatea sa în România și i-au urat “La mulți ani”, de Ziua Națională a Austriei.
Biroul de presă
Stacks Image 1479
Stacks Image 1481
Stacks Image 1483
sentiment_very_satisfied
26 October 2017

Mesajul doamnei Prefect Muntean Adela Maria cu ocazia Zilei Armatei

25 octombrie 2017
La mulți ani, Armatei României!

      Ziua de 25 octombrie este o zi glorioasă, care a rămas și va rămâne întipărită în sufletele românilor și care, prin importanța sa istorică, merită să fie dedicată sărbătoririi Armatei și a celor care au fost și sunt în slujba ei.
      Ziua Armatei este cel mai potrivit moment pentru a ne exprima prețuirea față de toți cei care servesc patria sub culorile drapelului național, precum și recunoștința față de veteranii de război, militarii în rezervă și retragere.
     Datorăm profund respect soldatului român care, animat de patriotism și sentimentul datoriei, a luptat cu toată ființa și puterea sa pentru apărarea țării și a intereselor naționale cu prețul propriei vieți.
      Prestigiul Armatei Române a fost clădit în timp, cu multă muncă, așa cum a dovedit-o și în ultimii ani prin îndeplinirea misiunilor încredințate, fapt apreciat în mod deosebit de aliații și partenerii noștri internaționali.
      Astăzi, noi suntem cei care vă dăm onorul. În numele românilor, vă mulțumesc pentru ceea ce faceți zi de zi, în nobila profesie, și vă felicit pentru devotamentul și profesionalismul cu care vă îndepliniți misiunile.
      Vă urez sănătate, putere de muncă și succes în activitate.

La mulți ani!

Adela Muntean,
Prefectul Județului Sibiu
Stacks Image 1495
Stacks Image 1498
Stacks Image 1502
Stacks Image 1505
Stacks Image 1509
Stacks Image 1512
Stacks Image 1516
Stacks Image 1519
sentiment_very_satisfied
25 October 2017

Studenții Academiei Forțelor Terestre au depus jurământul militar

24 octombrie 2017
      Prefectul Adela Muntean a fost, astăzi, alături de comunitatea academică militară sibiană, la ceremonia depunerii jurământului militar de către studenții anului I din Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”.
     “Am încredere că sunteți pregătiți, prin depunerea jurământului, nu doar să exercitați o profesie frumoasă, care vă poate aduce reale satisfacții, ci și să dovediți că sunteți acea categorie de tineri cu caractere puternice de care să fim mândri și pe care să ne bazăm. Succes în această misiune dificilă pe care v-ați asumat-o și Dumnezeu să fie alături de voi!”, le-a transmis prefectul Adela Muntean tinerilor care au rostit, într-un glas, “Jur credință Patriei mele, România!”

Biroul de presă
Stacks Image 1418
Stacks Image 1421
Stacks Image 1425
Stacks Image 1428
Stacks Image 1432
Stacks Image 1435
sentiment_very_satisfied
24 October 2017

Comunicat de presă

23 octombrie 2017
      Președintele Agenției Naționale pentru Romi, Daniel Rădulescu, s-a întâlnit, astăzi, într-o ședință de lucru, cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale care derulează activități dedicate cetățenilor români de etnie romă și ai unor instituții publice din județele Sibiu, Alba, Mureș, Harghita și Covasna.
     Ședința, organizată de Grupul de Lucru Mixt pentru Romi din cadrul Instituției Prefectului – Județul Sibiu, a avut drept scop eficientizarea procesului de implementare a politicilor publice destinate incluziunii sociale a cetățenilor români aparținând minorității rome.
     În deschiderea sesiunii de lucru, prefectul Adela Muntean a subliniat importanța îndeplinirii obiectivelor Strategiei Guvernului României de incluziune socială a cetățenilor români de etnie romă 2015 – 2020 și ale Planului Județean de Măsuri. “Împreună, trebuie să continuăm demersurile pentru îmbunătățirea situației educaționale, a accesului la serviciile de sănătate, a ocupării forței de muncă. În același timp, suntem datori să rezolvăm problemele legate de dreptul de proprietate asupra imobilelor și să implementăm programe de reabilitare a locuințelor prin asigurarea energiei electrice, a apei potabile, a canalizării, a gazului metan și a salubrizării în comunitățile de romi aflate într-o situație de sărăcie extremă”, a arătat prefectul județului Sibiu.
     La întâlnire au fost prezenți și Dinu Avram, consilier secretar de stat și Elena Iordănescu, coordonator în cadrul Punctului Național de Contact pentru Romi din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Biroul de presă
Stacks Image 1448
Stacks Image 1451
Stacks Image 1455
Stacks Image 1458
sentiment_very_satisfied
23 October 2017

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este pregătit pentru iarnă

19 octombrie 2017
      Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu s-a întrunit astăzi, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu, în şedinţă ordinară.
     În calitate de preşedinte al CJSU Sibiu, prefectul Adela Muntean le-a cerut membrilor Comitetului să prezinte stadiul pregătirilor pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de normalitate a activităţii socio-economice în sezonul de iarnă 2017-2018.
     Pentru toate drumurile naționale și județene, precum și pentru autostradă există contracte pentru serviciile de deszăpezire. De asemenea, stocurile de materiale antiderapante au fost completate, iar utilajele de deszăpezire sunt pregătite pentru intervenție. În privința infrastructurii feroviare de pe raza județului Sibiu, a fost constituit comandamentul operațional pentru preîntâmpinarea înzăpezirilor și deszăpezire, la nivelul Regulatorului de Circulație CFR Sibiu.
     Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu a solicitat, încă din luna septembrie, comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, constituite în cadrul autorităţilor publice locale din cele 64 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului, să întreprindă şi să comunice stadiul realizării măsurilor necesare pregătirii pentru iarnă, în special cele care vizează contractarea serviciilor de deszăpezire a drumurilor publice; necesarul de carburanţi, piese de schimb, materiale pentru combaterea poleiului şi înzăpezirii; asigurarea de combustibili necesari încălzirii sediilor unităţilor de învăţământ în sezonul de iarnă; existenţa adăposturilor de noapte pentru persoanele defavorizate şi/sau identificarea locurilor care pot primi o astfel de funcţiune în caz de necesitate.

Biroul de presă

Stacks Image 1398
Stacks Image 1400
Stacks Image 1402
sentiment_very_satisfied
19 October 2017

Comunicat de presă

16 octombrie 2017
      Conducerea Instituției Prefectului – Județul Sibiu sprijină derularea proiectului-pilot regional „Tineri împotriva corupției”, la care vor participa liceeni din județele Sibiu, Neamț și Constanța, începând din ianuarie 2018.
      Prefectul Adela Muntean a discutat, astăzi, cu reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție, Inspectoratului Școlar Județean și Direcției Județene pentru Sport și Tineret, despre implicarea fiecărei instituții în desfășurarea acestui proiect.
      Scopul proiectului inițiat de Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne este formarea tinerilor liceeni pentru a deveni cetățeni model de integritate și moralitate, prin implicarea acestora în diverse activități și metode non-formale de prevenire a infracțiunilor de corupție.

Biroul de presă
Stacks Image 1356
Stacks Image 1359
sentiment_very_satisfied
16 October 2017

Prefectul Adela Muntean a depus jurământul

11 octombrie 2017
      Noul prefect al județului Sibiu, Adela Muntean, a depus, astăzi, jurământul. Ceremonia de învestire în funcție a fost condusă de ministrul secretar de stat comisar de poliție Mihai Dan Chirică.
      Evenimentul s-a desfășurat la sediul Instituției Prefectului – Județul Sibiu. Adresându-se celor peste 100 de invitați și reprezentanților presei locale, prefectul Adela Muntean a rostit următorul discurs:
      “Încep prin a vă mulțumi pentru prezența dumneavoastră, astăzi, la acest eveniment cu însemnătate deosebită pentru mine.
      Cea mai înaltă funcție de demnitate publică la nivelul județului Sibiu - funcția de prefect - mă onorează și mă obligă, în egală măsură, să confirm încrederea care mi-a fost acordată de către prim-ministrul României și de către toți cei care m-au sprijinit și cărora vreau să le mulțumesc pe această cale. Sunt conștientă de importanța și complexitatea acestei funcții, care reprezintă o provocare deosebită în cariera mea profesională. Am încredere că experiența dobândită de peste 10 ani în administrația publică îmi va permite să fac față cu succes acestei provocări, dând dovadă de echilibru, corectitudine, disciplină, transparență și bun simț.
      Pornesc la drum cu două priorități: îmi propun să am o relație corectă cu instituțiile publice deconcentrate din județul Sibiu și îmi propun să am o colaborare foarte strânsă cu autoritățile publice locale, care vor găsi în Instituția Prefectului un real partener de sprijin, pentru determinarea priorităților de dezvoltare teritorială și îmbunătățirea calității actului administrativ.
      Împreună cu domnul subprefect, cu echipa Instituției Prefectului, cu reprezentanții serviciilor deconcentrate, vă asigur că vom lucra în beneficiul cetățenilor județului Sibiu și vom depune toate diligențele pentru realizarea obiectivelor cuprinse în programul de guvernare și adoptarea măsurilor necesare în acest sens.
      Vă asigur că voi veghea cu intransigență la aplicarea și respectarea Constituției și legilor țării și îmi propun să fiu un factor esențial de echilibru și stabilitate pentru județul Sibiu, cu garanția mea că singura politică pe care o voi face și o voi susține va fi cea pusă în slujba și pentru binele cetățeanului.
      Voi fi un partener de dialog cu structurile și organizațiile societății civile și îmi doresc să mă pot baza pe sprijinul presei, pe care mi-o doresc ca partener în vederea unei promovări corecte și oneste a activității Instituției Prefectului.
      Ușa mea este deschisă pentru toți cei care doresc binele județului Sibiu și al locuitorilor săi.
      Vă mulțumesc și vă asigur că puteți conta pe mine!
      Dumnezeu să ne ajute!”

Biroul de presă
sentiment_very_satisfied
11 October 2017

Avaria magistralei de apă, în atenția subprefectului

9 octombrie 2017
      Evoluția lucrărilor de remediere a avariei majore înregistrate, duminică seara, la conducta de aducțiune DN 1000 ce alimentează cu apă brută Uzina "Dumbravă" Sibiu din Barajul Gura Râului, este permanent monitorizată de subprefectul județului Sibiu. Horațiu Marin a convocat, la ora 15,00, o ședință operativă cu directorii Sistemului de Gospodărire a Apelor, SC Apă-Canal SA, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și șefii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi și Inspectoratului de Poliție.
     Reprezentantul SGA l-a asigurat pe subprefectul județului că lucrările de înlocuire a segmentului avariat vor fi finalizate în jurul orei 20,00. Repunerea sub presiune a magistralei de transport apă brută, reintrarea în parametri normali a instalațiilor de tratare și reumplerea rezervoarelor de înmagazinare vor mai dura câteva ore, astfel încât furnizarea apei la parametri normali va fi posibilă mâine dimineață.
     Subprefectul Horațiu Marin i-a felicitat pe cei doi directori implicați în acțiunea de remediere a avariei pentru eforturile echipelor de intervenție și le-a urat spor la treabă.

Biroul de presă
Stacks Image 1302
Stacks Image 1305
Stacks Image 1309
Stacks Image 1312
Stacks Image 1316
Stacks Image 1319
sentiment_very_satisfied
9 October 2017

Specialiștii NATO în tehnologia sistemelor informatice s-au reunit la Sibiu

9 octombrie 2017
      Subprefectul județului Sibiu, Horațiu Marin, a participat, astăzi, la deschiderea oficială a sesiunii de lucru a celei de-a 40-a reuniuni a responsabililor panelului NATO pentru Tehnologia Sistemelor Informatice. Acest eveniment special și extrem de important al Organizației NATO pentru Știință și Tehnologie se desfășoară la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, în perioada 9-13 octombrie 2017.
     Misiunea  Organizaţiei NATO pentru Ştiinţă şi Tehnologie este extrem de importantă în îndeplinirea nevoilor militare ale Alianţei Nord-Atlantice, în menţinerea supremaţiei tehnologice şi asigurarea consilierii pentru factorii de decizie din NATO. De aceea, sesiunile profesionale de lucru sunt esențiale pentru informările reciproce și schimburile de idei între specialiștii militari și civili din țările aliate.

Biroul de presă
sentiment_very_satisfied
9 October 2017

Elevii și profesorii excepționali ai județului Sibiu au fost premiați pentru performanță

5 octombrie 2017
      Astăzi, de Ziua Mondială a Educației, prefectul Lucian Radu i-a felicitat pe elevii excepționali și profesorii remarcabili ai județului Sibiu, care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile din anul școlar 2016-2017. Ceremonia de premiere a avut loc în sala de festivități a Bibliotecii ASTRA.
      “Vă felicit, stimați profesori, pentru dăruirea cu care vă înfăptuiți misiunea de dascăli, reușind să reușit să le insuflați copiilor în primul rând pasiunea pentru studiu! Vă felicit, stimați părinți, pentru performanțele copiilor dumneavoastră, care nu ar fi fost posibile fără susținerea familiei! Vă felicit, dragi elevi, pentru ambiția de a fi cei mai buni și entuziasmul cu care abordați fiecare nouă provocare. Astăzi este o zi specială nu numai pentru dumneavoastră, cei mai buni dintre cei buni. Este Ziua Mondială a Educației. Vreau să le transmit tuturor cetățenilor județului Sibiu implicați în parteneriatul pentru Educație – dascăli, elevi, părinți – mult succes, putere de muncă și mai ales încredere în determinarea Guvernului României de a susține și moderniza sistemul educației naționale”, a subliniat prefectul Lucian Radu, în deschiderea festivității de premiere.
      Finanțarea proiectului "Să susținem performanța în învățământul sibian", derulat de Inspectoratul Școlar Județean de 13 ani, a fost asigurată de Consiliul Județean Sibiu.

Biroul de presă
sentiment_very_satisfied
5 October 2017

Închiderea depozitului de deșeuri din Târnava – un exemplu pentru toată țara

3 octombrie 2017
      Prefectul județului Sibiu, Lucian Radu, a însoțit-o, astăzi, pe doamna Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, în vizita de inspecție la fostul depozit de deșeuri industriale periculoase de la Șomârd, comuna Târnava, care a fost închis la 31 august.
      “Este un eveniment extrem de important pentru România. Este primul depozit de deșeuri industriale periculoase care s-a închis și care era în procedură de infringement cu care suntem la Curtea Europeană de Justiție. Pentru că agentul economic și-a îndeplinit toate obligațiile de mediu și a făcut închiderea conform legii în vigoare, am făcut deja demersurile ca depozitul de la Târnava să fie scos de pe lista procedurii de infringement și inclusiv am făcut apărarea și întâmpinarea la Curtea Europeană de Justiție pentru ca acest depozit să fie scos definitiv. Eu nu am decât laude pentru toți cei care au fost implicați în acest procedeu, începând de la operatorul în cauză, dar și pentru autoritățile locale care știu sigur că l-au ajutat la momentul oportun, conform legii. Sper să fie etalon și pentru celelalte depozite industriale din țară, care urmează să fie închise. Atâta timp cât suntem responsabili, lucrurile se fac temeinic și bine”, a declarat ministrul Mediului.
      Cu o capacitate de 100.000 de tone, depozitul de la Târnava a funcționat peste 20 de ani. Zona va fi monitorizată în următorii 20 de ani.

Biroul de presă
sentiment_very_satisfied
3 October 2017

Schimb de bune practici între polițiștii români și cei norvegieni

3 octombrie 2017
      Subprefectul județului Sibiu, Horațiu Marin, a participat, astăzi, la deschiderea seminarului Cooperare polițienească România - Norvegia, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, în parteneriat cu Directoratul Poliției Norvegiene, în perioada 2-6 octombrie, la Sibiu.
     “Temele propuse pentru acest schimb de bune practici, în vederea consolidării și extinderii cooperării dintre poliția română și cea norvegiană sunt extrem de actuale și de maxim interes pentru întreaga societate românească. Salut participarea ofițerilor străini cu expertiză în combaterea criminalității organizate și a infracționalității trans-frontaliere, implicarea lor fiind esențială pentru succesul acțiunilor polițiștilor români”, a remarcat subprefectul Horațiu Marin, în alocuțiunea rostită în deschiderea lucrărilor.
     La seminar participă reprezentanți ai structurilor de poliție din România și Norvegia, precum și ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, agenții internaționale de aplicare a legii EUROPOL și EUROJUST, atașați de afaceri interne și ofițeri de legătură străini.


Biroul de presă
Stacks Image 1248
Stacks Image 1250
Stacks Image 1253
sentiment_very_satisfied
3 October 2017

Prefectul Lucian Radu a fost în mijlocul studenților militari

2 octombrie 2017
      Alături de secretarul de stat Mircea Dușa, șeful Departamentului pentru politica de apărare și planificare din cadrul Ministerului Apărării Naționale, prefectul Lucian Radu a participat, astăzi, la festivitatea deschiderii anului universitar 2017-2018 organizată de Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu".
      Împreună cu comandantul AFT, gl. bg. prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan, studenții militari au rostit deviza Academiei Forțelor Terestre:
„Pentru cinstirea eroilor și continuarea tradițiilor de luptă ale Armatei Române:
MEREU ÎMPREUNĂ!
Pentru gloria forțelor terestre:
MEREU ÎMPREUNĂ
Pentru apărarea Patriei noastre eterne, România:
ONOARE și GLORIE!“


Lucian RADU,
Prefectul Judeţului Sibiu

sentiment_very_satisfied
2 October 2017

Prefectul Lucian Radu a deschis „Toamna studențească”

2 octombrie 2017
      Prefectul județului Sibiu, Lucian Radu, a participat, astăzi, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2017-2018 „Toamna Studențească”, desfășurată în Sala Sporturilor Transilvania.
     Reprezentantul Guvernului în județul Sibiu le-a adresat studenților și profesorilor mult succes în noul an universitar:
     „Sunt onorat să particip, astăzi, în calitate de prefect al județului Sibiu, la deschiderea noului an universitar.
     Vreau să-i felicit, în primul rând, pe cei doi rectori ai celor mai importante instituţii de învăţământ superior din Sibiu – Universitatea „Lucian Blaga” şi Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – pentru păstrarea tradiției de a organiza împreună această festivitate. Este o dovadă a unităţii, a colaborării academice, dar și o demonstrație a forței pe care comunitatea academică o poate da societății. Studenţii de astăzi sunt viitoarele elite ale comunităţii, sunt cei care vor contribui la dezvoltarea şi bunăstarea tuturor.
     Începe, astăzi, un nou an de studiu, de muncă, de provocări, dar şi de satisfacții și succese. Sibiul este un centru universitar de prestigiu, cu o tradiţie solidă a învăţământului superior civil şi militar. Reputaţia corpului profesoral și performanțele absolvenților ne dau garanția că Sibiul va rămâne un reper important pe harta comunității academice din România, dar și din Europa.
     Stimaţi profesori, studenţi şi părinţi, vă doresc tuturor un an universitar bun şi vă mulţumesc pentru eforturile pe care le depuneţi, zi de zi, pentru desăvârşirea educaţiei tinerei generaţii.
     Multă baftă vă doresc!”

Biroul de presă
sentiment_very_satisfied
2 October 2017

Noul subprefect al județului, Horațiu Marin, a fost învestit în funcție

1 octombrie 2017
      Duminică, a avut loc ceremonia de învestire a domnului Horațiu Lucian Marin în funcția de subprefect al județului Sibiu. După intonarea Imnului Național al României și a Imnului Uniunii Europene, directorul general al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Teodor-Iulian Gheorghe, a dat citire Hotărârii de Guvern privind numirea noului subprefect al județului. 
     După depunerea jurământului, subprefectul Horațiu Marin a declarat: „Este o zi deosebită, care mă onorează. Această numire mă cinsteşte şi mă responsabilizează. E un calendar de guvernare, asumat de Guvernul României, iar rolul nostru este acela de a urmări implementarea. Îmi doresc să mă implic activ în toate acţiunile, să creez o punte între Guvern şi judeţul Sibiu prin implementarea de programe şi proiecte în beneficiul României. Mă angajez şi sunt convins că voi avea o activitate bazată pe principiul aplicării legilor şi autonomiei locale. Vă asigur de o deplină transparenţă în activitatea administrativă pe care o voi desfășura”.
     În alocuțiunea sa, Prefectul Lucian Radu i-a mulțumit doamnei Olimpia Prislopean, fostul subprefect al județului, pentru buna colaborare și profesionalismul cu care și-a îndeplinit atribuțiile. Cu convingerea că activitatea va continua la aceleași standarde înalte, prefectul i-a urat noului subprefect succes și multă putere de muncă.

Biroul de presă
Stacks Image 1199
Stacks Image 1202
Stacks Image 1205
sentiment_very_satisfied
1 October 2017

SEPTEMBRIE 2017

Scroll

Mesajul prefectului, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

29 septembrie 2017
     La 1 octombrie, celebrăm Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.
     Este o sărbătoare de suflet pentru fiecare dintre noi, gândindu-ne la părinţii şi bunicii noştri. Îi prețuim pe cei care ne-au dat viaţă, ne-au ocrotit și educat, ne-au învățat să fim drepți și puternici și, mai presus de toate, ne-au iubit necondiționat.
     Dar ziua de astăzi nu este doar o sărbătoare a familiei, ci a întregii comunităţi. Pentru că cei pe care îi onorăm astăzi sunt cei care au visat, au muncit și au construit pentru noi. Le datorăm respect, recunoștință și toată admirația noastră pentru sacrificiile lor.
     În numele Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu, urez tuturor persoanelor vârstnice multă sănătate, linişte şi numai bucurii alături de cei dragi!
La Mulţi Ani!


Lucian RADU,
Prefectul Judeţului Sibiu
sentiment_very_satisfied
29 September 2017

Comunicat de presă

29 septembrie 2017
     Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Sibiu a dezbătut, astăzi, la invitația prefectului Lucian Radu, două subiecte importante pentru cei pe care îi reprezintă: ajutorarea persoanelor vârstnice aflate în dificultate și colectarea selectivă a deșeurilor menajere.
     Reprezentantul Serviciului Social al Arhiepiscopiei Sibiului a prezentat raportul de activitate al serviciilor sociale oferite în anul 2016 persoanelor aflate în nevoi din județul Sibiu.
     Problemele cu care se confruntă sibienii în privința colectării selective a deșeurilor, nemulțumirile și propunerile de îmbunătățire a sistemului actual i-au fost aduse la cunoștință viceprimarului Răzvan Pop, care a participat la ședință la invitația Prefectului Lucian Radu.

Biroul de presă
Stacks Image 1129
Stacks Image 1132
sentiment_very_satisfied
29 September 2017

Pompierii sibieni se bucură de maxima încredere a comunității

15 septembrie 2017
      Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență "Căpitan Dumitru Croitoru" Sibiu a sărbătorit, astăzi, Ziua Pompierilor din România. Prefectul județului Sibiu, Lucian Radu, le-a fost alături salvatorilor sibieni și a depus o coroană de flori, în semn de omagiu adus eroilor pompieri. La finalul ceremoniei, prefectul li s-a adresat angajaților ISU Sibiu:
     „13 septembrie 1848 a fost o zi de foc pentru Roata de pompieri a oraşului Bucureşti. O zi glorioasă pentru apărătorii Revoluţiei paşoptiste, devenită simbol al luptei pentru libertate și independență națională a poporului român.
     În eroica bătălie din Dealul Spirii, purtată de pompierii militari și de ostaşii Batalionului 2 din Regimentul 2 infanterie împotriva trupelor otomane, au căzut 49 de pompieri, iar alți 100 au fost răniți. Cei care au rămas în viață s-au retras și au continuat lupta pentru apărarea demnității naționale. Au trecut munţii şi s-au înrolat în armata revoluţionară condusă de Avram Iancu.
     Ziua de 13 septembrie a rămas o pagină de glorie și patriotism în cartea tradițiilor de luptă ale pompierilor militari.
     Astăzi, cinstim memoria celor care, cu bărbăție, devotament și cutezanță, și-au dat viața pentru libertatea poporului român. Curajul și jertfa lor au cântărit enorm în victoria Revoluției de la 1848. “O oră de eroism a pompierilor din Dealul Spirii a făcut mai mult pentru cauza română decât toate scrierile noastre la toți puternicii și împărații”, mărturisea, în urmă cu 169 de ani, Mihail Kogălniceanu.
     Pompierii militari de astăzi sunt demni urmași ai eroilor de atunci. Pompierii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență “Căpitan Dumitru Croitoru” Sibiu constituie un corp de elită, care se bucură de maxima încredere a comunității. Zi de zi, vă puneți în slujba apărării vieții și bunurilor cetățenilor.
     Pentru acest lucru, vă felicit și vă mulțumesc.
     La mulți ani, de Ziua Pompierilor din România!”

Biroul de presă
sentiment_very_satisfied
15 September 2017